debi u europskoj utakmici u Zagrebu

Lončarić: Ozljede me nisu uništile, ne osjećam tremu

Filip Lončarić
Tino Jurić
04.08.2010.
u 08:22

- Pogriješio sam protiv Rijeke, trebao sam pri prvom pogotku odbiti loptu u stranu. Nadam se da sam ispucao kvotu pogrešaka – kaže vratar plavih.

Tri su primjera Dinamova vratarskog savršenstva u posljednje četiri godine, sa sretnim ishodom za plave: Koch u Amsterdamu, Lončarić u Temišvaru i Butina u Bruxellesu.

Na Dinamovu žalost, takvog savršenstva odavno nije bilo u europskim utakmicama u Maksimiru, jer plavi su ih gotovo sve izgubili.

Filip Lončarić, 24-godišnjak s dvije operacije koljena, danas će debitirati u domaćoj europskoj utakmici za plave. Tvrdi da nema treme i da ne osjeća pritisak.

– Pa i prošle jeseni uskočio sam u nezgodnom trenutku, nakon poraza od Anderlechta kod kuće, a nisam bio impresioniran. Nažalost, sve što sam dugo gradio srušilo se u Amsterdamu – kaže Lončarić i dodaje:

– Osjećam se odlično! Sjećam se da sam se i nakon prve stanke na vrata vratio u utakmici protiv Rijeke. Tada smo pobijedili sa 6:0. Sada nisam bio te sreće.

Zamjerate li si nešto?

– Pri prvom pogotku Riječana trebao sam odbiti loptu u stranu, a ne ravno u noge suparniku. Nadam se da sam kvotu pogrešaka time ispucao i da se nakon Sheriffa o vratarima neće govoriti u negativnom kontekstu.

Dinamo je slab u prekidima?

– Stalno vježbamo taj dio igre. Neću previše riskirati i izlaziti na lopte za koje nisam sto posto siguran da mogu do njih. I ostali suigrači znaju točno tko što u toj situaciji treba raditi.

Djelujete samouvjereno!

– Ohrabrila me utakmica s Rijekom, u kojoj smo daleko od našeg gola stisnuli goste i nizali prigode. Sheriff bismo trebali isto tako napasti i, uz pomoć publike, dokazati koliko smo bolji – zaključio je Lončarić.

Komentara 4

SI
silversurfer22
08:47 04.08.2010.

Ajde Fićo, samo ozbiljno i bez prenemaganja....da prođemo ove papane i poslije je već lakše....

KA
Kamikaza747
10:10 04.08.2010.

Fićo bi po mojem mišljenu kad Butina prejde mogal biti najbolji golman u 1. HNL. Siguran sam da će danas pokazati sve što može

DU
Deleted user
14:18 04.08.2010.

Butina je popio toliko glupih golova da sam jedva čekao Lončarića , kad ono protiv Rijeke Lončarić dobije prvi gol kao da je išao kopirati svog starijeg kolegu . Nadam se i ja da neće nastaviti u tom stilu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije